Hondenmand kopen? Vergelijk eerst!

Een hondenmand kopen doe je niet elke dag, daarom is het eerst beter om manden te vergelijken, en de juiste mand te vinden voor jouw viervoeter.

Hondenmanden komen in vele soorten en maten, maar ook in een veelvoud aan kwaliteiten en materialen. De maat is vaak gemakkelijk gevonden. Jouw hond of hondje, afhankelijk van zijn of haar afmetingen, moet gewoon passen. Dus dat was niet zo heel erg moeilijk.

Maten hondenmanden

In het algemeen delen we honden in drie maten, kleine honden, grote honden en middelgrote honden, zo zijn ook vaak hondenmanden ingedeeld.

Als je een hondenmand wilt kopen waar je hond niet even in kunt leggen om te meten, zoals bijvoorbeeld als je een mand online wilt kopen. Dan is de methode om te bepalen wat de juiste afmetingen voor het hondenbed zijn zeer éénvoudig. Neem een flexibel centimeter, en als je die niet heeft een stukje touw om de hond af te passen. Neem de maat van de basis van de nek, dus waar de nek de romp raakt, tot en met zijn staart, de staart zelf niet mee meten. In principe meet je de lengte van de ruggenwervel. Die lengte plus of minus een centimeter of vijf kan dan de doorsnede bepalen van de hondenmand. Dit zou ruimschoots voldoende zijn om je hond heerlijk te kunnen slapen in zijn nieuwe mand. Voor honden met een ruggenwervel langer dan 100 cm mag je er tien centimeter bij optellen, om zo wat meer ruimte voor de poten te geven.

Kies een degelijke hondenmand

De kwaliteit van de hondenmand is uiteraard ook van belang, en hij mag daarnaast ook nog best een leuk kleurtje hebben, zo dat deze mooi in het interieur van je huis past. Echter, degelijkheid en functionaliteit moeten bij het vergelijken van de mand op de eerste plaats staan.

Er zijn diverse materialen die geschikt zijn voor een kwaliteit hondenmand. Uiteraard moet de mand niet gemaakt zijn van te dun en slap materiaal, het mag best wat ruwer zijn, daar voelt je hond zich prima bij.

Ga zeker niet voor een nylon mand, deze trekt haren en stof aan en wordt statische geladen. Een maand gemaakt van een natuurproduct als overtrokken canvas en jute zijn het fijnste. Deze kunt ook gemakkelijk schoonmaken met een sopje en afspuiten in de tuin, en in de buitenlucht laten drogen.

Hondenmand kopen? Vergelijk eerst. Er zijn voldoende hondenmanden te vergelijken online, echter het doen van wat onderzoek om de mand te vinden die het best bij jouw hond past, is pas en meetwerk.